Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Workshop maak je eigen tafel

Workshop maak je eigen tafel

Altijd al je eigen tafel willen maken, maar heb je gebrek aan ruimte, gereedschap, materiaal, ervaring en of de tijd om te beginnen? Dan is de workshop maak je eigen tafel iets voor jou. Na afloop neem je jouw zelfgemaakte tafel mee naar huis.

Samen met ons ga je jouw eigen tafel bouwen van hergebruikt hout. Wij verzorgen de werkplaats, het gereedschap, de lijm en alle andere materialen die je nodig hebt om een tafel te bouwen. Wat jij meeneemt is je creativiteit en enthousiasme om iets nieuws te leren.

De workshop maak je eigen tafel activeert je innerlijke klusser. Bovendien leer je o.a.
-> Hoe je een tafel ontwerpt;
-> Waar je afvalhout kan vinden;
-> Hoe je een pallet uit elkaar haalt en de planken heel laat;
-> Op welke manier je het hout van de pallet gereed maakt voor verlijming;
-> Wat er komt kijken bij het verlijmen van verschillende soorten hout;
-> Hoe je het tafelblad meer stevigheid geeft m.b.v. een c-channel;
-> Werken met een breed scala aan houtbewerkingsgereedschap;
-> Hoe je afvalhout kan omzetten naar mooie gebruiksvoorwerpen;
-> Welke 100% natuurlijke materialen er zijn om het tafelblad af te werken en duurzaam te beschermen.


We geven deze workshop in drie verschillende varianten. De duur ervan is afhankelijk van de complexiteit van de tafel die je gaat maken.

Workshop maak je eigen bijzettafel

Zoals bij alle workshops verzorgen wij het hout, het gereedschap en alle materialen die nodig zijn voor de bouw. Na afloop neem je je zelfgemaakte bijzettafel mee naar huis. Het onderstel is reeds aanwezig en er is keuze uit drie verschillende soorten afwerking. Zwart, wit of industrieel. Jij bepaalt de uitstraling van het blad.

Op de afbeelding hierboven een impressie van hoe je bijzettafel er ongeveer uit komt te zien. De workshop om deze bijzettafel te maken kost €250 en duurt 1 dag. Je maakt voor dat bedrag één meubel. Neem je iemand extra mee? Dat kan voor een meerprijs van €50. Naast het feit dat je jouw zelfgemaakte bijzettafel mee naar huis neemt, is ook de luxe lunch inbegrepen. De workshop wordt gegeven in Drenthe. Kom je van ver, dan hebben wij tips voor mooie B&B in de omgeving.

Workshop maak je eigen salontafel

Dit is de tweede variant van de workshop maak je eigen tafel. Zoals bij alle workshops verzorgen wij het hout, het gereedschap en alle materialen die nodig zijn voor de bouw. Na afloop neem je je zelfgemaakte salontafel mee naar huis. Het onderstel is reeds aanwezig en er is keuze uit twee verschillende soorten afwerking. Zwart of wit. Jij bepaalt de uitstraling van het blad.

Op de afbeelding hierboven een impressie van hoe je bijzettafel er ongeveer uit komt te zien. De afmetingen van de salontafel variëren als volgt:
-> Breedte tussen de 30 – 60 cm
-> Lengte tussen de 60 – 120 cm
-> Dikte tussen de 25 en 35 mm
Er zijn ook andere afmetingen mogelijk zoals twee kleine tafels of een wat langere.

De workshop om deze bijzettafel te maken, kost €500 en duurt twee dagen. Je maakt voor dat bedrag één meubel. Neem je iemand extra mee? Dat kan voor een meerprijs van €75. Naast het feit dat je jouw zelfgemaakte salontafel mee naar huis neemt, is op alle dagen een luxe lunch inbegrepen. De workshop wordt gegeven in Drenthe. Kom je van ver, dan hebben wij tips voor mooie B&B in de omgeving.

Workshop maak je eigen tafel

In deze variant van de workshop maak je je eigen eettafel. Zoals bij alle workshops verzorgen wij het hout, het gereedschap en alle materialen die nodig zijn voor de bouw. Na afloop neem je jouw zelfgemaakte tafel mee naar huis. Het onderstel is reeds aanwezig en er is keuze uit een breed scala aan verschillende soorten afwerking. Jij bepaalt de uitstraling van het blad.

Workshop maak je eigen tafel

Op de afbeelding hierboven een impressie van hoe je eettafel er uit kan komen te zien. Je kan het patroon van de strepen in de lengte of zoals hier in de breedte richting ontwerpen. Daarnaast is het mogelijk om met minder kleurvariatie te werken voor een wat rustiger effect. De afmetingen van de eettafel variëren in de basis als volgt:
-> Breedte tussen de 80 – 100 cm
-> Lengte tussen de 100 – 140 cm
-> Dikte tussen de 25 en 35 mm
Er zijn ook andere afmetingen mogelijk

De workshop om deze eettafel te maken kost €750 en duurt drie dagen. Je maakt voor dat bedrag één meubel. Neem je iemand extra mee? Dat kan voor een meerprijs van €100. Naast het feit dat je jouw zelfgemaakte eettafel mee naar huis neemt, is op alle dagen een luxe lunch inbegrepen. De workshop wordt gegeven in Valthermond in Drenthe. Kom je van ver, dan hebben wij tips voor betaalbare overnachting in de omgeving.

De workshop maak je eigen tafel is meer dan een tafel maken. Het is:

  • Duurzaam bijdragen;
  • Inventief zijn met wat je hebt;
  • Je kind ondersteunen in zijn/haar talenten;
  • Een gevoel van autonomie en zelfredzaamheid;
  • De kracht hebben om iets te creëren waar eerst niets was;
  • De trots wanneer mensen thuis langskomen en je tafel zien;
  • Je eigen creativiteit en authenticiteit in een product verwerken.

Richt je eigen huis in met een zelfgemaakte tafel. Via de knop hieronder kom je op de lijst geïnteresseerden te staan. Heb je vragen dan kan je altijd contact opnemen. We helpen je graag.