Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Organiseren wij samen een ambachtelijke houtbewerking markt

Organiseren wij samen een ambachtelijke houtbewerking markt

Samenwerken is het nieuwe concurreren. Als mens geloof ik in samenwerking en als houtbewerker geloof ik in de kracht van hergebruikt hout. Het lijkt mij mooi om samen met andere ambachtelijke houtbewerkers in Drenthe een ambachtelijke houtbewerking markt te organiseren. Omdat mogelijk te maken, kom ik graag in contact met Drentse ondernemers die iets doen met hout.

Doel is om te kijken of er voldoende animo is om in co-creatie en zonder winstoogmerk een houtbewerking markt te organiseren om houtbewerking in het zonnetje te zetten. Dus maak jij tafels, stoelen, kasten, keukens of heb je een draaibank waar je voorwerpen op draait of snij je lepels, borden of borden of kommen, maak je schuttingen en tuinhuisjes dan zijn wij op zoek naar jou. Maar als jij paddenstoelen kweekt op eikenhouten stammetjes, ben je ook welkom.

 Ambachtelijke houtbewerking markt

Het maakt eigenlijk niet uit wat je maakt van hout, als je maar werkt met hout. Het idee is om de markt in ieder geval één keer per jaar te organiseren. Maar mocht het een succes zijn, dan is het altijd mogelijk om een markt in het voorjaar en of het najaar te houden. Via de knop kan je je interesse doorgeven.

Het doel van de markt is meerledig.
-> We willen het houtbewerking ambacht in het zonnetje zetten en mensen laten zien dat er naast de houten meubels van Ikea, veel moois gemaakt wordt door ambachtslieden uit de regio
-> We willen jongeren laten zien dat praktijkgericht MBO onderwijs, waarbij je leert werken met je handen, een breed scala van mooie beroepen biedt. Veel HBO opgeleide mensen maken een carriere switch naar een ambacht om meer met hun handen bezig te zijn.
-> We willen de Drentse maak industrie met elkaar in verbinding brengen. Zet ondernemers bij elkaar en er ontstaan nieuwe producten en diensten. Door samen te werken ontstaan nieuwe commerciële kansen.